Emma, vem är du?


I namnsdagspresent fick jag en alldeles unik och speciell bok utav en obotlig romantiker till författare. Emma, vem är du? utav Calle Ljungström. En mycket kort bok, det tog mig inte ens en timme att läsa ut den. Men vartenda ord är så smärtsamt och uppdiktat på det allraste vardagligaste sättet att de få sidorna inte spelar någon roll.

"Om Emma kan vara vem som helst,hur ska jag då kunna göra min röst hörd och nå ut till vem som helst? Jag måste ställa mig på varje torg jag kommer till och ropa hennes namn. Få fönsterluckor att slås upp, ljudet att eka bland tomma gränder, få det att lägga sig som en viskning ovanpå bullret i någon maskinverkstad, eller sippra över en tröskel till ett stängt sovrum. Om inte hon hör mig, kanske någon som vet vem hon är hör mig."

Calle i klätterträdet åker till Italien för att finna Emma som bara finns i fantasin. Han skriker ut hennes namn över världen, tejpar upp annonser och efterlyser henne i högtalarsystemet på Coop forum. Och allt är på riktigt. Denna Calle har sökt efter sin livs kärlek med världen som spelpjäs, och egentligen vet han inte riktigt vad det är han söker. Nu när jag läst hans ord kan jag inte släppa det. Sedan 2005 har han sökt, och jag blöder för att få veta om han funnit sin Emma.

Kommentarer
Postat av: olga

åh, så fint.

jag måste springa till biblioteket och hoppas att den finns. för bara genom att läsa det lilla stycket blev jag rörd.

kram

2009-07-28 @ 12:15:50
URL: http://oceaner.blogg.se/
Postat av: e.

Oh gud vad fin historia.. inte för att bryta ner hela magin elr något, men han kan la inte vara i sina sinnes fulla bruk? Men men man är la aldrig i sina sinnes fulla bruk när det kommer till kärlek, varesig man har funnit den eller frenetiskt är i jakt efter den.En blogg du VERKLIGEN borde kolla in sida efter sida som jag tror du skulle älska, som jag älskar iallafall:

http://leloveimage.blogspot.com

2009-07-28 @ 18:29:56
URL: http://kattig.blogg.se/
Postat av: Anonym

fint..

lyssna på: laleh - snö

2009-07-28 @ 19:09:35
Postat av: Sozie

Oh, den har jag läst. Mycket bra :) älskar formatet på boken...

2009-07-28 @ 19:54:54
URL: http://sozie.blogg.se/
Postat av: Anonym

det verkar vara en vacker bok. och, du. det är fint att du är du. du är bra.

2009-08-03 @ 21:23:57
URL: http://tvillingsjal.blogg.se/
Postat av: frida

oj vad fin den verkar

2009-08-09 @ 01:41:38
URL: http://vardagsbrus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0