Västmanland nästaNu åker jag bort, igen.  Hemma på obestämd tid, räkna med minst 2 veckor.

Saknaden växer redan i mig. Den sitter i magen, i halsen och i hjärtat. Jag saknar innan jag ens åkt iväg. Fortfarande ligger han orörd i sängen alldeles intill, mitt lyckokast. Men jag vet att snart är det oändliga mil emellan oss och det gör redan ont. Redan.

Jag vill inte vara den som inte kan vara utan närhet bara för några veckor. Men jag är den, jag är oerhört sällskapssjuk och redan när en resa bestäms så sås det ett frö i mig som växer sig stort och dominant för att sedan tränga ut igenom varenda por när jag beger mig. Den som sa att det var nyttigt att sakna - ljuger.

Så länge, om ni träffade på er själva på en fest, vad skulle erat första intryck utav er själva vara?

Emma, vem är du?


I namnsdagspresent fick jag en alldeles unik och speciell bok utav en obotlig romantiker till författare. Emma, vem är du? utav Calle Ljungström. En mycket kort bok, det tog mig inte ens en timme att läsa ut den. Men vartenda ord är så smärtsamt och uppdiktat på det allraste vardagligaste sättet att de få sidorna inte spelar någon roll.

"Om Emma kan vara vem som helst,hur ska jag då kunna göra min röst hörd och nå ut till vem som helst? Jag måste ställa mig på varje torg jag kommer till och ropa hennes namn. Få fönsterluckor att slås upp, ljudet att eka bland tomma gränder, få det att lägga sig som en viskning ovanpå bullret i någon maskinverkstad, eller sippra över en tröskel till ett stängt sovrum. Om inte hon hör mig, kanske någon som vet vem hon är hör mig."

Calle i klätterträdet åker till Italien för att finna Emma som bara finns i fantasin. Han skriker ut hennes namn över världen, tejpar upp annonser och efterlyser henne i högtalarsystemet på Coop forum. Och allt är på riktigt. Denna Calle har sökt efter sin livs kärlek med världen som spelpjäs, och egentligen vet han inte riktigt vad det är han söker. Nu när jag läst hans ord kan jag inte släppa det. Sedan 2005 har han sökt, och jag blöder för att få veta om han funnit sin Emma.

Knäppskallar

Jonas Gardell beskriver knäppskallar som överlevare. Man blir knäpp för att härda ut i en värld som sliter upp alla sår när de väl har läkt och som river likt vassa röster om nätterna.

Jag är nog en sån. En knäppskalle. Knäppskallar är de som skrattar aningen högre än alla andra, sjunger gladlynt när de passerar dig den kallaste dagen på året och de verkar alltid så glada, som om inget ont i världen kan tränga igenom allt det där skinnet på näsan och det hårda skalet som verkar tjockare än betong. Så plötsligt kommer den där personen som alltid syntes, hördes och var mest av alla, ligga död eller kanske befinna sig spårlöst på jordens oändliga yta. Plötsligt.

Men när en värld full utav gapande sår som bara skriker efter att bli mättade, kan även de livligaste personerna ömsa skinn. Bara för att tala om och påpeka, att även mitt i virvlande lyckorus som kittlar i varenda cell största delen utav de vakna timmarna, kan allting rasa. Utan att man egentligen behöver veta varför.

(Och det är okej.)


VästerbottenBlåbär, blåfjärilar, blå himmel och blåa bottenlösa hav.  

Home is where heart is

Jag är hemma. Inte länge, bara två dagar om ens det. Resväskan får förbli packad och nu ska jag umgås med min syster som varit på andra sidan jorden i 5 väldigt långa veckor. Jag återkommer.

X.

I'm out


Nu beger jag mig till Umeå med mitt lyckokast. Heldagsfiske, paddla kanot, gå promenader till havet, plocka färska bär till frukost, titta på gamla Ebba & Didrik avsnitt, baka blåbärspaj, spela golf, cykling på rangliga cyklar, läsa gamla tidningar i hamocken och försöka sig på kvällsdopp i iskalla norrländska sjöar. Jag ska älska varenda minut och jag kommer inte sakna den här stressiga tillvaron en enda sekund.


Borta 19 - 27/7

Mannen, myten, legenden


04

Mina skepnader är många. Jag kan anses allsidig och jag kan uppfattas som blank. Jag har en maskering, svullna läppar i kontrast till min solbruna hy. Djupa ögon som går hand i hand med mina honungsblonda tesar. Jag kan trycka till vem som helst med mina tolv centimetersklackar och med mina vassa ord kombinerat med tålamod. Min skepnad liknas vid en katt, inga hårda ord kan slå mig i ansiktet och jag hugger tillbaka innan du slösat min dyrbara tid. Jag landar mjukt mot marken med mina stillettklackar och viftar bort problem med mina slanka händer.

Jag är en ofångad fjäril och ibland rycker någon, någonting, bort mina vingar och jag landar hårt  emot marken. Allas åskådande blickar och allas dömmande ord känns som ett slag i magen. Det spelar ingen roll hur många hjärliga skratt som försöker skratta bort det hela, för det fastnar i håret, i porerna och varenda jävla cell i hela kroppen. Det är okontrollerbart och det är smärtsamt. Jag är den svagaste mitt bland allt det starka som ingen kan elliminera mot några odds.

Men istället. Jag slänger med det blonda håret, skrattar högst av alla, ler som om ingen olycka i den här världen kan nå mig någonsin. Jag tillverkar ord ni aldrig hört och jag formar dem själv med egna läppar. Med inspiration från då jag var en ädelsten i någon annans ägo, då jag var utelämnad naken med alla mina ord, då jag slagit mig hårdast utav alla.

03


Jag är så kär.

I han som kittlar mig tills jag ber om nåd, som stryker med fingrarna genom mitt hår, som vet precis vad jag behöver, som kan känna av mina tankar innan mina läppar format dem till ord, som kysser mig så ömt och brutalt på samma gång att jag knappt kan stå rakt på fötterna efteråt, som ger mig blickar som får mitt cyniska hjärta att smälta, som ger mitt liv en mening och som gör mig tårögd utav lycka bara jag skriver det här.

Inga ord är tillräckliga och jag vill klättra upp på ett tak och skrika ut till hela världen att lyckligare än såhär kan man inte vara. Vad spelar allt annat för roll när man är två? Tvåsamhet som elliminerar all ensamhet även djupt inne bakom ärrvävnader och trasiga minnen.

02


"Its better to be absolutely ridiculous than absolutely boring"

01

Som ni sett har jag tagit lite semester ifrån bloggandet, oavsett om perioden varit mycket kort och väldigt till och från. Jag är en frispråkig person och jag kände att min gamla darling höll på att bli någonting jag på sätt och vis inte alls trivdes med. Kanske är ja en sån som har svårt att slå mig till ro, mina tankar går på högvarv och min hjärna spottar ideér och förslag oavsett tid på dygnet. Jag kände för någonting nytt och banbrytande som kan ta mig bort från det jag hade fastnat i allt för mycket. Min tidigare blogg får helt lämnas bakom mig och den får stå för en utvecklande period i mitt liv där jag funnit mig själv till större delar.

Jag lever livet lite mer än vanligt. Lite blondare, lite mer brunbränd och lite mer instinksfull. Det känns som att jag har fler och större drömmar än någonsin tidigare och jag vet knappt vart jag ska börja någonstans.


RSS 2.0